21 Eylül 2024 Cumartesi

'Düştü' denilen çocuk, yurtta dövülerek öldürüldü

"Yurdun merdivenlerinden düşerek öldü" denilen 14 yaşındaki çocuğun, aynı yurtta kalan arkadaşı tarafından dövüldüğünü gösteren görüntüler ortaya çıktı.
Alanya’da kaldığı öğrenci yurdunda merdivenden düşerek yaşamını yitirdiği söylenen 14 yaşındaki İsmail Kerem Topal’ın düşmeden önce aynı yurtta kalan arkadaşının saldırısına uğradığını gösteren görüntüler ortaya çıktı.
 
4 Ağustos günü ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Topal,  9 Ağustos’ta hayatını kaybetti.
 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, yurdun güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.
 
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İsmail Kerem Topal’ın merdivenden düşmeden önce tartıştığı 14 yaşındaki arkadaşını gözaltına aldı.
 
Çocuk, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Olayla ilgili yurt yöneticileri tarafından kendilerine sadece düşme anının yer aldığı güvenlik kamerası görüntüleri verilen Topal’ın ailesi, yeni görüntülere ulaştı.
 
Yeni görüntülere göre Topal, olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan arkadaşıyla tartışıyor. Ardından da arkadaşı tarafından darp ediliyor.
 
Kayıtlarda tüm bunlar olurken yurt görevlisi olduğu belirtilen kişi ise şiddeti önlemek yerine önce seyrediyor, sonra da Topal’ı döven diğer çocuğu onun üzerinden kaldırıyor.
 
Yerden kalkan Topal, önce sendeliyor ardından da yerdeki elektrikli süpürgeye takılarak, merdivenden aşağı yuvarlanıyor.
 
'YURT GÖREVLİLERİNİN İHMALİ VAR'
 
Topal’ın annesi Emine İnce, yurt görevlileri tarafından oğullarının ölümünün kendilerine kaza gibi gösterildiğini ancak gerçeğin yeni görüntülerden sonra ortaya çıktığını ifade etti.
 
Yurt görevlilerin olayı örtbas etmeye çalıştığını söyleyen İnce, şunları söyledi: “Yurt görevlisinin ihmali olduğunu söylemediler. Hala söylüyorum; iki çocuk kavga edebilir ama ben bugün yurt görevlilerinden, çocuğun ailesinden, çocuktan, hepsinden şikayetçiyim. Buraya evladımı dayak yiyip öldürülsün diye göndermedim. Bana ‘düştü, öldü’ demesinler. Çocuğumu döverek öldürmüşler. Bunları söylüyorum. Hiç kimseden korkum yok. Canım çok acıyor. Otopsi raporu hala çıkmadı, rapor çıkınca daha çok şey söyleyeceğim” diye konuştu.
 
Görevlilerin hala kendilerine doğruyu söylemediğini kaydeden İnce, “Çocuğum kavga sırasında gri pantolonu varken hastanede pantolonu siyah ve gömleği de değişmiş. Oysa doktor ‘Kıpırdatmayın’ diyor, bunlar ne amaçla kıyafetleri değiştiriyor” dedi.