28 Eylül 2024 Cumartesi

Ecevit Piroğlu serbest bırakılsın

Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iadesi talebiyle 18 Ocak günü görülecek duruşma öncesi Zürih'te eylem yapıldı. Sırbistan Konsolosluğu önündeki eylemde, Piroğlu'nun serbest bırakılması istendi.

Enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iadesi talebiyle 18 Ocak günü görülecek duruşma öncesinde İsviçre'nin Zürih kentinde eylem yapıldı.

Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi ve Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) tarafından gerçekleştirilen eylemde, "Serbia, stop the extradition! Freedom for Ecevit Piroğlu" yazılı pankart açıldı. ADGB bileşenlerinin katıldığı eylemde Almanca açıklama yapıldı.

Ecevit Piroğlu'nun 24 Haziran 2021'de Sırbistan havaalanında gözaltına alındığı ve 18 ay tutsak edildiği hatırlatılan açıklamada, "Ecevit Piroğlu yine bu dönemde yaşamış olduğu hak ihlallerine ve hukuksuzluğa karşı 136 gün süren bir açlık grevi gerçekleştirdi. 1992 yılından bu yana Türkiye'de demokrasi ve sosyalizm mücadelesi yürüten Ecevit Piroğlu Gezi direnişinde ve Rojava Devriminde mücadeledeki yerini alan Türkiyeli enternasyonalist bir devrimcidir" denildi.

Sırbistan devletine 18 Ocak'ta görülecek karar duruşmasında Ecevit Piroğlu üzerindeki hukuksuzluk ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması çağrısı yapılan eylemde, "Ecevit Piroğlu'nun adil yargılanması koşullarının yaratılmasını, sığınma talebinin Sırbistan devleti tarafından kabul edilerek serbest bırakılmasını istiyoruz" denildi.

Eylem Ecevit Piroğlu şahsında siyasi tutsakların serbest bırakılması çağrısının ardından sona erdi.