21 Eylül 2024 Cumartesi

Ecevit Piroğlu'na özgürlük talebiyle imza toplandı

Türk devletinin iade talebi ve baskısı sonucu Sırbistan'da rehin tutulan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu için Stuttgart'ta eylem yapıldı. "Ecevit Piroğlu'na özgürlük" talepli çadırda imza toplandı.

Enternasyolist devrimci Ecevit Piroğlu, Türk devletinin talebi üzerine iade edilmek amacıyla Sırbistan'da yasadışı bir şekilde rehin tutuluyor. Hakkında herhangi bir iade kararı olmadığı halde rehin tutulan Piroğlu, ikinci kez açlık grevi eylemi yapıyor.

Son başladığı açlık grevinin 112. gününde olan Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması talebiyle, Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Almanya'nın Stuttgart kentinde eylem yaptı.

Rotebühlplatz Meydanında açılan "Ecevit Piroğlu'na özgürlük çadırı"nda, Piroğlu'na sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Almanca, "Ecevit Piroğlu'na özgürlük", "Politik tutsaklara özgürlük", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarının atıldığı eylemde, Piroğlu'nun özgürlüğü için imza toplandı.

Çadır eylemindeki konuşmalarda, "Sırbistan hükümetine hukuksuz bir şekilde rehin tutulan, 112 gündür açlık grevinde olan ve ölüm riskiyle karşı karşıya kalan Piroğlu'nu derhal serbest bırakın" çağrısı yapıldı.