10 Ekim 2024 Perşembe

Eğitim-Sen Dersim Şubesi: Risk altındayız, aşı istiyoruz

Eğitim-Sen Dersim Şubesi, "Toplum sağlığı için, eğitim hakkı için, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı için aşı istiyoruz" diye belirtti.

Eğitim-Sen Dersim Şubesi, Türkiye genelinde 2 Mart tarihinden itibaren kontrolsüz bir normalleşmeye geçilmesinden bu yana geçen sürede Covid-19 vaka sayılarının Dersim'de iki kattan fazla arttığına dikkat çekilerek, eğitim ve bilim emekçilerinin risk altında olduğu bir an önce aşılanması gerektiği belirtildi.

Eğitim-Sen Şube binasında yapılan basın yapılan basın açıklamasını Eğitim-Sen Örgütlenme Sekreteri Yılmaz Bulur, "Sendikamızın eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki talepleri dikkate alınmamış, okullar gerekli önlemler alınmadan açılmıştır. Eğitim-Sen olarak bugüne kadar yaptığımız bütün girişimler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na acil aşılama ile ilgili olarak yaptığımız başvurulara verilen cevaplar, eğitim emekçilerinin aşılanmasına yönelik ciddi bir adımın atılmadığını ve buna dair sağlıklı bir planlamanın da olmadığını ortaya çıkarmıştır" dedi.

Yüz yüze eğitime başlamadan önce tüm öğretmenlerin aşılanacağının Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklandığını hatırlatan Bulur, "Gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmenlerin bir bölümü dışında eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne hala aşı yapılmamıştır" diye kaydetti.

Toplu ve kontrolsüz açılmanın ardından, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime başlanması ve zorunlu yüz yüze sınavlar sonrası pek çok öğrenci ve öğretmen Covid-19'a yakalandığına dikkat çeken Bulur, "Toplum sağlığı için, eğitim hakkı için, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı için aşı istiyoruz" diye belirtti.