21 Eylül 2024 Cumartesi

Emine Şenyaşar, Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta eylemine katılacak

İki oğlu ve eşi AKP'liler tarafından katledilen Emine Şenyaşar, yarın İstanbul'da Galatasaray Meydanında yapılacak Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta eylemine katılacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, hukuk örgütlerinin öncülüğünde Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti'ne dair bugün yapılması planlanan açıklama tarihinin ertelendiğini duyurdu. Şenyaşar, açıklamanın Cumartesi Annelerinin 1000'inci hafta eylemlerinden dolayı 31 Mayıs gününe alındığını duyurdu. 

Annesinin 111 gündür Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde nöbet tuttuğunu hatırlatan Ferit Şenyaşar, "Adliyelerin kapısı adalet kapısıdır" diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bakanlık ana giriş kapısını kapattığını söyledi.

Bu durumunun annesinin mücadelesinde ne kadar haklı olduğunu, Adalet Bakanlığının ise acizliğini gösterdiğini söyleyen Şenyaşar, "Bugün hukuk örgütleri öncülüğünde Adalet Bakanlığı'nın önünde bir basın açıklamamız olacaktı. Cumartesi Anneleri'nin 1000'inci hafta eyleminden dolayı basın açıklamamızı 31 Mayıs'a erteledik" dedi.