21 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan: Siyasette yumuşama sürecini başlatalım istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile yaptığı görüşmenin ardından iadeyi ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Erdoğan'ın, "siyasetin yumuşama sürecini başlatacağız" sözleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Çilehane Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan dün AKP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptıkları görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önceki süreçlerde bu tür görüşmeler olmadığını söyleyen Erdoğan'ın, "siyasette yumuşama dönemini başlatacağız" sözleri dikkat çekti.

İADEYİ ZİYARET
Özgür Özel'e ilk fırsatta iadeyi ziyarette bulunacağını açıklayan Erdoğan, "Türkiye'nin Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız" dedi.

İSRAİL'LE TİCARETİ KESTİK YALANINA DEVAM
İsrail ile ticareti durdurdukları açıklamasını tekrarlayan Erdoğan, "Şuana kadar 40 bin 45 bin Filistinliyi acımazsıca öldürdü. Bir Müslüman olarak bizim buna seyirci kalmamız düşünülemez. Atmamız gereken adımlar nelerdir bunları yaptık ve ülkemizde de siyasetin acımasız yüzü olarak bu seçim atmosferinde bunu çok acımasızca kullandılar. Bizim İsrail ile ilişkilerimizin onların düşündüğünün dışında imiş gibi de bazı ifadeler kullandılar. Biz de acele etmeden bu süreci değerlendirelim istedik" diye konuştu.

İsrail'le Türk devleti arasında 9,5 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu itiraf eden Erdoğan, "Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık" dedi.

Erdoğan bu açıklamaları yaptığı sırada Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail'le Türkiye arasında Nisan ayında gerçekleşen ticaret verilerini açıklayarak, ilişkinin sürdüğünü duyurdu. Mart ayında 436,9 milyon dolar ihracat yapılırken, 2024 yılı Nisan ayında bu rakam sadece 315 milyon dolara geriledi.