23 Eylül 2024 Pazartesi

Esenyurt Kadın Platformu: Katledilen kadınlar isyanımızdır

Esenyurt Kadın Platformu katledilen kadınlar için Tabela Meydanı'nda eylem yaptı, "Azra, Esra, Senem, Emine. Katledilen kadınlar isyanımızdır. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" dedi.

Esenyurt Kadın Platformu, son bir hafta içerisinde yaşanan kadın katlimlarına ilişkin Tabela Meydanı'nda eylem yaptı.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilenler, yargı ve polisin kadın katliamlarının sorumlusu olduğuna işaret edilen açıklamada, "Erkek vuruyor, devlet koruyor, yargı aklıyor" denildi.

"Hayatlarımız için isyandayız" diyen kadınlar, Aleyna Çakır'ı öldüren Ümitcan Uygun'u tutuklamayanların bir kadının daha ölümüne sebep olduğuna dikkat çekti, "İşte bu yüzden biz kadınlar bugün öfkemizle, isyanımızla sokaklardayız. Biz kadınlar her gün öldürülürken, her gün şiddete maruz kalırken, İstanbul Sözleşmesi'nin bir gecede feshedilip tacizcilere, tecavüzcülere, katillere cesaret veren devletin kadına yönelik şiddeti tolere edilebilir düzeyde bulanların da en az failler kadar suçlu olduklarını biliyoruz" diye kaydetti.

Kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik yaşanan erkek şiddeti ve katliamlarına ilişkin bilgi verilen eylemde, "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Kadın cinayetleri politiktir", "Trans cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.

Eyleme Tabela Meydanı'ndan geçen kadınlar da slogan atarak, alkışlayarak destek verdi.