21 Eylül 2024 Cumartesi

Eskişehir'de Filistin halkıyla dayanışma eylemi

Eskişehir'de yan yana gelen çok sayıda kişi işgalci İsrail'in saldırılarının derhal son bulmasını istedi. AKP-MHP iktidarının ikiyüzlü politikalarına dikkat çekilen eylemde; petrol vanalarının, Kürecik radar ve İncirlik üssünün kapatılması istendi. 

Siyonist İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına karşı Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, Kanatlı AVM önünde bir araya geldi. "İsrail devleti savaş suçu işliyor. Petrol akışı durdurulsun, üsler kapatılsın" taleplerini sıralayan çok sayıda kişi sık sık, "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil İsrail hesap verecek", "İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet", "Yaşasın küresel intifada", "İşbirlikçi rejimler hesap verecek", "Katil İsrail işbirlikçi AKP", "İşbirlikçi sermaye hesap verecek" sloganları attı. 

"Petrol akışı durdurulsun! Üsler kapatılsın! İsrail devleti savaş suçu işliyor! Refah'ta soykırıma dur de!" pankartının açıldğı eylemde, basın metnini okuyan Kuban Kural, 7 Ekim'den beri siyonist İsrail soykırıma devam ederken AKP iktidarı ve sermayedarlarının da aylarca İsrail'le ticareti sürdürdüğünü kaydetti. Kural, "İncirlik üssü kapatılmadıkça, Kürecik radarı İsrail'in kalkanı olmaya devam ettikçe, Siyonist ve soykırımcı İsrail rejimi ile bütün diplomatik, ticari ve siyasi ilişkiler kesilmedikçe ve sokakların vicdanı kulakları sağır etmedikçe İsrail soykırıma devam edecek. Hala İsrail'e ambargo uyguluyoruz açıklamasını yapamayan AKP iktidarı bilmelidir ki Filistin halkının direnişine destek vermeye, gerçekleri haykırmaya, ikiyüzlülüklerini yüzlerine vurmaya devam edeceğiz. Hamaseti bırakın ve petrol vanalarını, Kürecik radar üssünü ve İncilik üssünü kapatın. Bugün Eskişehir'den Filistinli sivillerin yanlarında olduğumuzu haykırırken aynı zamanda bütün baskılara rağmen dünyanın her yerinde Filistin halkıyla dayanışmak için toplanan dostlarımızı selamlıyoruz! Soykırımcı İsrail vicdanlarda nasıl mahkum olduysa uluslararası mahkemelerde yargılandığını görene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.