28 Eylül 2024 Cumartesi

Eskişehir'de 'Kapitalizmin krizi ve devrimin güncelliği' paneli

SGDF Eskişehir'de "Kapitalizmin krizi ve devrimin güncelliği" paneli düzenlendi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Eskişehir'de Uçurtma Kitap Kafe'de "Kapitalizmin krizi ve devrimin güncelliği" paneli düzenledi.

PAnele konuşmacı olarak SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, Polen Ekoloji Aktivisti Cemil Aksu, SKM MYK Üyesi Sezin Uçar katıldı.

Panelde "Ekonomik kriz ve gençlik hareketleri" başlıklı konuyu SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci anlattı. Bahçeci, "Tarihe bakıldığında toplumda kitle hareketlerine öncülük eden hep gençlik olmuştur ve rejim bu kararlı kitle hareketinin karşısında durmakta zorlanıyor" dedi. Bahçeci, kitle hareketlerine yön veren, öncülük eden gençlik hareketinin bugün rejimin krizinde de aynı şeyi yaptığını söyledi.

Polen Ekoloji Aktivisti Cemil Aksu ise "Kapitalizm ve ekoloji" başlıklı sunum yaptı. Aksu, "Dünyanın bir çok yerinde ayaklanmalar var ve tüm bu direnişlerin yarattığı bir hava var. Kapitalizmin ya da neolibarizmin yarattığı bir kriz var ve bu kriz aşılamıyor. Paket projelerle doğa talanının başlaması da krizin göstergesidir" diye kaydetti.

SKM MYK Üyesi Sezin Uçar da "Kapitalizm ve dünyada kadın hareketi" ile ilgili sunum yaptı. Uçar, "Bugün kadın özgürlük mücadelesi kendini ifade etmekte etkin bir pozisyon içerisinde. Bunu anlayabilmek için emperyalist küreselleşme ve sonrasında getirdiği durumları doğru bir şekilde analiz etmek gerekir" dedi.

Panel soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.