21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP'den cinsel şiddete maruz kalan çocuk için eylem çağrısı

15 kişinin cinsel şiddetine maruz kalan 13 yaşındaki çocuk için ESP, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü önünde 24 Mayıs'ta saat 13.00'te eylem yapacak. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Sultanbeyli'de 15 kişinin cinsel şiddetine maruz kalan çocuk için Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü önünde eylemde olacak.

"Cezasızlık politikalarıyla kadınları, çocukları güvencesiz bir yaşama mahkum etmenize, failleri aklamanıza izin vermeyeceğiz" diyen SKM ve ESP, 24 Mayıs Cuma günü saat 13.00'te yapılacak eyleme çağrı yaptı. 

NE OLMUŞTU?
İstanbul'da 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi, iki okul arkadaşının cinsel saldırısına uğradı. Failler saldırı anının videosunu çekti ve şantajda bulundu. Bunun üzerine 15 kişi 13 yaşındaki çocuğu tehdit ederek ayrı ayrı zamanlarda istismar etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 kişi hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Çocuğun nitelikli cinsel istismar" suçundan dava açıldı. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iki sanık beraat ederken diğer sanıklara hapis cezası verildi. Fakat İstinaf Mahkemesi dosyayı esastan bozdu. Sanıklar yeniden yargılanıyor. 

Duruşmada failler Ali Kılıççı ve Fatih Akman'ın avukatı Gülsün Doygun, duruşmada istismara uğrayan çocuğa, "Etek boyunu kısaltmaması için ve daha usturuplu davranması için okuldaki hocaları tarafından uyarılıp uyarılmadığının" sorulmasını istedi. Mahkeme Başkanı soruyu uygun bulmayarak sormadı. Duruşmaya ara verilince Avukat Gülsün Doygun çocuğun annesini suçladı. Avukat Gülsüm Doygun, "Kadın olup çocuğuna sahip çıksaydın, bu çocukların başı yanmazdı" diyerek istismara uğrayan çocuğun annesini hedef aldı.