10 Ekim 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 02 NİSAN 2021

-İstanbul'da kadınlar "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" şiarıyla Beşiktaş Barbaros Meydanı'na eylem yapacak. (18.30)

-Kobanê eylemleri gerekçesiyle tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDP MYK üyelerinin tutukluluk durumu Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmalı olarak görülecek. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ve miletvekilleri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacak. (09.00/11.00)

-Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar'ın öldürülmesiyle ilgili davasının karar duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (10.00)

-Boğaziçi eylemlerine katıldıkları için tutuklanan Şilan Delipalta ve Anıl Akyüz'ün yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. (09.00)

-Van'da iki köylünün askerler tarafından işkence edildiğinin haberleştirilmesinin ardından tutuklanan ve "örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılanan Adnan Bilen, Cemil Uğur, Şehriban Abi ve Nazan Sala'nın ilk duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görülecek. (09.00)

-Mersin Kadın Platformu, Akdeniz Belediyesi'nde işten çıkarılan üç kadına ilişkin açıklama yapacak. (11.00)

-Dev Tekstil Sendikası'nda örgütlü SML Etiket işçileri, direnişlerinin 59. gününde Şişli Teşvikiye Caddesi üzerindeki Zara mağazası önünde açıklama yapacak. (13.00)

-Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Etfal Hastanesi Konferans salonu önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)

-SES, pandemi ile mücadelede Şubat ayındaki normalleşme sürecine ilişkin genel merkez binasında basın açıklaması yapacak. (11.00)

-SES İstanbul-Aksaray Şubesi, hastanelerde pandemi ile ilgili yaşanan sürece ilişkin sendika binasında basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Bir yıl önce kuryelik yaptığı sırada yaşamını yitiren Fırat Eroğlu, ailesi ve DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası tarafından Aydınlı mahallesindeki Dominos Pizza önünde anılacak. (19.00)

-BES, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurumu uzmanlık sınavına ve adliyelerde yaşanan intiharlara ilişkin sendikanın genel merkezinde açıklama yapacak. (11.00)