10 Ekim 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 05 NİSAN 2021

-HDP Kadın Meclisi, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Kadın Koordinasyonu üyeleri, milletvekilleri ve bileşen eşbaşkan ile eş sözcülerinin katılımıyla HDP İstanbul İl Örgütü’nde "Kadınlar için adalet" kampanyasının ikinci kısmı olan "Kadın yoksulluğuna hayır" kampanyasını başlatacak. (11.00)

-"Faşizme karşı örgütleniyoruz" şiarıyla DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, Keskin Bayındır, milletvekilleri ve TJA aktivistlerinin bulunduğu heyet, Mersin'de halk buluşmaları gerçekleştirecek. (10.00-20.00)

-AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 103 Amiralin yayınladığı bildiriye ilişkin Sarayda değerlendirme toplantısı yapacak. (15.00)

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde MYK toplantısına katılacak. (18.00)

-Hukuk örgütleri, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Sendikalaştıkları için işten çıkarılan DGD-SEN üyesi Migros depo işçileri, Migros Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın villasının önünde çadır kuracak. (14.00)

-Kod 29 ile işten çıkarılan PTT-SEN üyesi işçiler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. (15.00)

-KESK İzmir Şubeler Platformu, "Baskılara, sürgünlere ve özelleştirmeye karşı" başlattıkları oturma eylemini Alsancak Gar önünde devam ettirecek. (18.00)

-Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde katledilen 34 kişiyi andıklarını için 16 kişi hakkında "Örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.20)

-Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi, baro üyesi avukatlara yönelik açılan soruşturmalara ilişkin raporunu, Tahir Elçi Konferans Salonu'nda açıklayacak. (11.30)

-Hastalığı nedeniyle yaklaşık bir aydır hastanelerde yatak boşalmasını beklerken yaşamını yitiren Aslı Özkısırlar'ın arkadaşları, Sevgi Yolu'nda anma etkinliği düzenleyecek. (18.30)

-Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın "Adalet" talebi ile Urfa Adliyesi önünde başlattıkları oturma eylemi 28'inci gününde devam ediyor.

-TÜİK, Mart ayı enflasyon verilerini açıklayacak. (10.00)