28 Eylül 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 25 ŞUBAT 2020

-HDP milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve belediye eşbaşkanlarından oluşan heyet depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesinde halkı ziyaret edecek. (10.00)

-ETHA çevirmeni Meşale Tolu ile ESP MYK üyelerinin de bulunduğu 27 kişini yargılandığı davanın 11 duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.00)

-Üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i katleden Zafer Pehlivan'ın yargılandığı dava, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.(09.00)

-"KCK Basın Davası" olarak bilinen gazetecilerin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.30)

-"Görevi yaptırmamak" ve "Görevi başındaki kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla haklarında dava açılan KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi çalışanı 22 kişinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.40)

-İHD Ankara Şubesi, ÖHD Ankara Şubesi ve MED TUHAD-FED, Afyon T Tipi Hapishanesi'nde yaşanan işkence iddialarına ilişkin İHD Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, AKP'li Bergama Belediyesi'nde işten atılan üç kadın işçi ile dayanışmak için DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-DİSK Yönetim Kurulu, İzmir'de direnişte olan Kale Pratt&Whitney işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunacak. (15.30)

-Meclis'te CHP ve MHP grup toplantıları düzenlenecek. (13.30/09.45)

-TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (14.30)