24 Eylül 2024 Salı

FHKC: Filistin için sokakları dolduralım

Filistin için sokağa çıkma çağrısı yapan FHKC, "Filistin davasını tasfiye etmek için Amerika ve Batı sponsorluğunda düzenlenen vahşi saldırılara, tehcir planlarına ve soykırımlara karşı yarın, Cuma günü, 'Filistin Günü' olarak bilinsin" ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in süren soykırım saldırılarına ve Filistin direnişine ilişkin bir açıklama yaparak 20 Ekim Cuma günü dünyanın dört bir yanında sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yarını (Cuma) 'Filistin Günü' ilan ediyor.

"Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin'e destek için Gazze'yle dayanışmaya ve el-Mamadani (el-Ehli) Hastanesinin bombalanması da dahil olmak üzere yiğit Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı işlenen ve binlerin şehit düşmesine yol açan siyonist suçları mahkum etmeye çağırıyor. FHKC, tüm Filistinlileri, Arapları ve her yerdeki güçleri, fraksiyonları, kitle hareketlerini Filistin adına öfke yürüyüşleriyle sokakları doldurmaya çağırıyor. Filistin davasını tasfiye etmek için Amerika ve Batı sponsorluğunda düzenlenen vahşi saldırılara, tehcir planlarına ve soykırımlara karşı yarın, Cuma günü, 'Filistin Günü' olarak bilinsin.

"Cephe saldırılarla birlikte korkunç katliamların da süreceğine inanıyor, siyonist rejim suçlarına kontrolsüzce devam ediyor. Katil yargılamadan ve cezadan kaçarak, hukuktan ve sorumluluktan azada serbestçe dolaşıyor. Tarihin bu davayı gömmeyeceğini, bu davanın hayatta kalacağını ve direniş sürdükçe zaman aşımına uğramayacağını pekiştirmek için sesimizi yükseltelim. Hep birlikte güçlü bir biçimde haykıralım: Onlara geçit yok ve yaşasın özgür Filistin!"