24 Eylül 2024 Salı

Filistin direnişine destek eylemleri

Aksa Tufanı operasyonu ve sonrasındaki çatışmalar sürerken çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü Filistin halkına destek için eylemdeydi.

Filistinli direniş güçlerinin Aksa Tufanı operasyonu sonrası işgalci İsrail'in Gazze'ye dönük soykırım saldırıları sürüyor. Siyonist İsrail'in saldırılarına tepki göstermek ve Filistin direnişine destek olmak amacıyla İstanbul ve Ankara'da bulunan İsrail Konsoloslukları önünde eylemler düzenlendi.

'DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK'
Ankara'da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Ankara İl Örgütü Filistin direnişine destek açıklaması yaptı. "İşgalciler kaybedecek, direnen Filistin halkı kazanacak" pankartı açılan eylemde açıklamayı TKP MK üyesi Ali Ufuk Arıkan okudu.

Arıkan, şu ifadeleri kullandı: "On yıllardır insanlık tarihinin en onurlu direnişlerinden birine imza atan Filistin halkı, bu barbar işgalci güçlere ve onun destekçilerine hiçbir zaman boyun eğmedi, boyun eğmeyecek. Yıllardır süren direniş bunun en büyük kanıtı. Bu direnişin onurunu "ama Hamas" diyerek gölgeleyeceklerini düşünenler, Filistin halkını katliamlara boyun eğdirip haritadan sileceklerini düşünenler bir kez daha halkın büyük direnişine mutlaka yenilecek. Biliyoruz insanlık işgalcilere bir kez daha boyun eğdirip dersini verecek. İşgalciler mutlaka ama mutlaka kaybedecek. Direnen Filistin halkı mutlaka kazanacak.

'EMPERYALİST MÜDAHALEYE VE SİYONİST İŞGALE SON'
İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde açıklama yapan Devrim Hareketi, Devrimci Hareket, Devrimci İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Filistin Dostları ise "Emperyalist müdahaleye ve siyonist işgale son" pankartı açtı.

Eylemde şu ifadeler kullanıldı: "Diz çökerek yaşamaktansa ayakta ölmek yeğdir diyen onurlu Filistin halkıyla dayanışmak için buradayız. Devrim Hareketi, Devrimci Hareket, Devrimci İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Filistin Dostları olarak selam yolluyoruz. İşgalcilere, emperyalizme, siyonizme lanet; direnenlere selam, zafer çağrısı gönderiyoruz. Biliyoruz ki işte burada direnenlerin yoldaşları var. Türkiye'li devrimciler direnen Filistin halkının yanında"