21 Eylül 2024 Cumartesi

Filistin için Öğrenci Dayanışması nöbeti sürdürüyor

Filistin için Öğrenci Dayanışması, İÜ ve YTÜ'de çadır nöbetini sürdürüyor. Öğrenciler, gözaltındaki Filistin için Bin Genç'ten arkadaşlarının da serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Filistin için Öğrenci Dayanışması, İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)'nde çadır kurarak, ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde Filistin'le dayanışmayı büyüten ve İsrail'le ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunan öğrencileri selamladı.

"Yaşasın küresel intifada", "İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin", "Yaşasın özgür Filistin" dövizleri ve Filistin bayrakları taşıyan öğrenciler, "İşgal destekçisi ABD başta olmak üzere birçok üniversitelerden öğrenciler, İsrail'le ilişkilerin kesilmesi için direniyor. Biz de onların direnişini selamlıyoruz. Nehirden denize özgür Filistin" dedi.

Öğrenciler, Filistin için Bin Genç'ten arkadaşlarının 1 Mayıs'tan bu yana gözaltında olduğuna da dikkat çekerek, "Filistin'le dayanışmak suç değil. İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin diyerek eyleme çıkan Filistin için Bin Genç'ten arkadaşlarımız 1 Mayıs'tan beri gözaltında tutuluyorlar. Gözaltılar serbest bırakılsın" ifadelerini kullandı.