28 Eylül 2024 Cumartesi

Fincancı hakkında mükerrer soruşturma

Fincancı ve TTB Konsey üyelerinin tamamı hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasından soruşturma başlatıldı. Fincancı hakkında tutsak edildiği dosyanın, merkez konsey üyeleri hakkında başlatılan soruşturmanın ve TTB başkan ve merkez konseyi üyelerinin görevden alınmasına ilişkin davayı hazırlayan savcının aynı kişi olduğu öğrenildi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında aynı olaya ilişkin ikinci bir soruşturma başlatıldı. İşgalci Türk devletinin Federe Kürdistan Bölgesinde gerillaya kimyasal silah kullanımının araştırılmasını istediği için AKP-MHP iktidarı tarafından hedef gösterilen ve jet hızıyla tutulanan Fincancı ve TTB Konsey üyelerinin tamamı hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaya gizlilik kararı getirilirken, Fincancı'nın tutsak edildiği dosyanın merkez konsey üyeleri hakkında hazırlanan soruşturmanın ve TTB'nin başkan ve merkez konseyi üyelerinin görevden alınmasına ilişkin davayı hazırlayan savcının aynı kişi olduğu da öğrenildi.