24 Eylül 2024 Salı

Fındıklı'dan Filistin'e destek: Onurlu mücadeleye ses verelim

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına tepki ve Filistin halkıyla dayanışma eylemleri sürüyor. Fındıklı Demokrasi Güçleri, "Filistin halkının onurlu mücadelesine ses vermek insanlığa sahip çıkmak demektir" dedi ve dayanışmaya çağırdı.

Fındıklı Demokrasi Güçleri, Fındıklı meydanında siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım  saldırılarını protesto etti. Sık sık "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganının atıldığı eylemde; "Siyonist İsrail yenilecek, direnen Filistin halkı kazanacak", "Filistin halkı sahte gözyaşı değil; gerçek bir dayanışma ve yaptırımlar bekliyor", "Filistin ablukası kaldırılsın. İsrail ve tüm ikili anlaşmalar iptal edilsin" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı.

'HİTLER'İN, MUSSOLİ'NİN VE IŞİD BARBARLIĞININ DEVAMIDIR'
Basın metnini okuyan Kadirhan Kadıoğlu, direnen Filistin halkını selamladı. Gazze'deki El-Ehli Hastanesine yönelik siyonist İsrail'in saldırısını hatırlatan Kadıoğlu, "İsrail devleti yaklaşık 75 yıldır pek çok Filistinli sivili bilerek ve isteyerek katletmiştir. ABD ve AB gibi emperyalist devletlerin desteğini arkasına alan İsrail, Filistin ve bölgedeki diğer halkların yaşam hakkını hiçe saymış, katliamlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Hastaneyi bombalamak insanlığın düşeceği en alt, en iğrenç ve en barbarca düzeyidir. Hitlerin, Mussolinin ve IŞİD barbarlığının devamıdır. Şiddetle lanetliyoruz" dedi.

'İSRAİL'LE İLİŞKİLER KESİLSİN'
Filistin halkının tüm güçleriyle geçmişten bu yana emperyalisti, siyonist işgale direndiğini kaydeden Kadıoğlu, "Siyonist İsrail kirli işgal yürütmektedir. Başta ABD olmak üzere diğer emperyalistler orta doğudaki akan kanın sorumlularıdır. Bundan ötürüdür ki Filistin halkının kurtuluşu emperyalizme karşı ortak mücadele ile mümkündür. Güllerdir sürer işgale ve katliama karşı AKP iktidarı kınama açıklamaları dışında hiçbir adım atmamıştır. Türkiye ile İsrail arasındaki tüm askeri, ekonomik, diplomatik ilişkiler devam etmektedir. İsrail'in yürüttüğü işgali, katliamı ve soykırımı durdurmak için somut adımlar atılmalıdır. İkili anlaşmalar iptal edilmelidir. Amerikan üsleri derhal kapatılmalıdır" uyarısında bulundu.

'FİLİSTİN HALKININ DİRENİŞİNE SAHİP ÇIKALIM'
Filistin halkının onurlu mücadelesinin yanında olduklarını yineleyen Kadıoğlu, şöyle devam etti: "Filistin halkının onurlu mücadelesine ses vermek insanlığa sahip çıkmak demektir. Tüm halkımızı Filistin halkının direnişine sahip çıkmaya, İsrail'in yürüttüğü işgale ve katliama karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.  Emperyalist ve siyonist işgale son. Yaşasın bağımsız, özgür Filistin."