28 Eylül 2024 Cumartesi

FKP: Komünist lider Zeki Gürbüz ve komutan Özgür Namoğlu'na selam

Filipinler Komünist Partisi, MLKP Merkez Komitesi üyesi Zeki Gürbüz ve genç komutan Özgür Namoğlu'nu andı. Açıklamada, "Ölümleri kalplerimizde gerçekten ağır bir yük oluşturuyor. Yine de, proletaryaya, tüm ezilen ve sömürülen sınıflara ve halklara adanmış özverili yaşamları, zafere doğru devrimci yürüyüşümüzü sürdürmek için bize ilham veriyor" denildi.

Filipinler Komünist Partisi (FKP) ve Yeni Halk Ordusu (NPA), Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) Merkez Komite üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve genç komutan Özgür Namoğlu'nu (Firat Newal) andı.

Gürbüz ve Namoğlu ailesi, dostları, MLKP Merkez Komitesi ve üyelerine başsağlığı dileklerinin iletildiği açıklamada, "Ölümleri kalplerimizde gerçekten ağır bir yük oluşturuyor. Yine de, proletaryaya, tüm ezilen ve sömürülen sınıflara ve halklara adanmış özverili yaşamları, zafere doğru devrimci yürüyüşümüzü sürdürmek için bize ilham veriyor" denildi.

Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'nun yaşamlarından sıradan birer insandan nasıl halk için savaşan devrimci savaşçılara dönüştüklerini öğrendiklerini kaydeden FKP açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Türkiye ve Kürdistan'ın ezilen ve sömürülen halklarına çok iyi hizmet ettiler. Onların kurtuluş davasına adanmış özverili yaşamları örnek alınmaya değerdir.
Faşistlere, zulmedenlere ve sömürücülere karşı kurtuluş, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi bir ölüm kalım mücadelesidir. Egemen sınıflar halkın gücü karşısında sessizce boyun eğmeyecektir. Zafere doğru yürürken az can kaybedilmeyecektir. Ancak şehitlerimizin ve kahramanlarımızın kanı halkın kaderini değiştirme kararlılığını besledikçe çok daha fazlası ayağa kalkacaktır.
MLKP'nin ve Türkiye ve Kürdistan'daki tüm devrimci güçlerin, faşist teröre karşı, ulusların kendi kaderini tayin hakkı ve toplumsal kurtuluş için devrimci mücadelede ilerlerken Ahmet Şoreş ve Firat Newal'ın anısını sonsuza dek yaşatacağına olan inancımız tamdır."