28 Eylül 2024 Cumartesi

Gazeteci Müftüoğlu'na hapis cezası

DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu hakkında gazeteci Aziz Oruç ile yargılandığı davada 6 ay hapis cezası verildi. HAGB uygulayan mahkeme dosyayı kapattı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 11 Aralık 2019'da gözaltına alınarak tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen gazeteci Aziz Oruç ile Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Muhammet İkram Müftüoğlu ve HDP eski Bazîd İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek'in de aralarında olduğu 6 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü.

Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gazeteci Aziz Oruç, farklı bir dosyadan tutsak bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu Hapishanesinden, Dicle Müftüoğlu ise Diyarbakır'dan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Dava avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada savunma yapan Oruç ve Müftüoğlu, beraatlarını talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Oruç'un hem "Örgüt üyeliği" hem de "Örgüt propagandasından" beraatına, Müftüoğlu'na ise "Suçluyu kayırmaktan" 6 ay hapis cezası vererek, cezayı erteledi. Yine dava kapsamında yargılanan Muhammet İkram Müftüoğlu, HDP eski Bazîd İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek, Turgay İlboğa ve Yücel İlhan hakkında ise yine "Suçluyu kayırma" iddiasıyla 6 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar vererek, dosyayı kapattı.