25 Eylül 2024 Çarşamba

Gebze'de annelerin eylemi yine engellendi

Çocuklarının yaşaması için Gebze Hapishanesi önünde nöbet eylemi polis tarafından engellendi. Anneler, "Hukuk size de lazım olacak. Zamanında sizin gibi çok savcı, çok polis vardı. Hepsi şuan hapishanede" dedi.
Kürt halk öndeni Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle çocuklarının başlatmış oldukları açlık grevi eylemlerine ses vermek ve taleplerine destek olmak üzere 9 Nisan'dan bu yana Gebze M Tipi Kadın Hapisbhanesi önünde yapılan nöbet eylemi bir kez daha engellendi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe binası önünde bir araya gelen aileler, hapishane önüne geçmek istedi. Ancak ailelerin önü hapishaneye çıkan sokakta polis tarafından kesildi. Polis ailelere, "Kesin talimat var, yürütmeyeceğiz, oturtmayacağız" dedi.
 
'SİZİN GİBİ ÇOK SAVCI, POLİS VARDI'
 
Gebze Hapishanesi'nde açlık grevinde olan tutuklu Nevroz Bozkurt'un annesi Sultan Bozkurt, "Allah için artık çocuklarımızın yaşaması için uğraşıyoruz, neden böyle yapıyorsunuz" deyince, polis "Allah'ı karıştırma Allah diyeceksen yerin belli" şeklinde cevap verdi. Polisin bu sözleri üzerine Bozkurt, "Hukuk size de lazım olacak. Zamanında sizin gibi çok savcı, çok polis vardı. Hepsi şuan cezaevinde" dedi.
 
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'nden avukat İzzet Kılıç, yasağın hukuksuz olduğunu belirterek, "Bu yasağı neye göre uyguluyorsunuz, şuan yasaları ihlal eden sizlersiniz bu anneler değil" diye kaydetti. Polis Kılıç'a, "Avukatlığınızı mahkeme salonlarında yapın beyefendi" dedi. Kılıç da "Buna siz mi karar vereceksiniz" sözleriyle tepki gösterdi.
 
Hapishaneye çıkan ara sokaklarda bir süre bekleyişlerini sürdüren aileler, tekrar HDP Gebze İlçe binasına dönerek yarın eylemlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.