5 Ekim 2024 Cumartesi

'Georges Abdallah'a özgürlük, Filistin'e özgürlük'

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları, 37 yıldır Fransa'da tutsak bulunan Lübnanlı komünist Georges İbrahim Abdallah'ın derhal serbest bırakılması için İstanbul'da eylem yaptı.

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları, 37 yıldır Fransa'da tutsak bulunan Lübnanlı komünist Georges İbrahim Abdallah'a ilişkin Eminönü Mısır Çarşısı önünde basın açıklaması yaptı.

"Georges Abdallah'a özgürlük, Filistin'e özgürlük" yazılı pankartının açıldığı eylemde "Abdullah'a özgürlük, Filistin'e özgürlük", "Yıkılsın siyonist İsrail devleti", "Denizlerin yolunda Filistin'i yanındayız", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklamasını Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları sözcüsü Kutlu Dane okudu. Dane, Georges İbrahim Abdallah'ın hayatını emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleye adayan Lübnanlı komünist bir devrimci olduğunu belirtti. 1978'de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) saflarında mücadeleye atılan Abdallah'ın, işçi sınıfının kapitalizme karşı mücadelesi ile Arap halkının emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelesini bir bütün olarak ele aldığını vurgulayan Dane, "Ardından Lübnan Silahlı Devrimci Grupları (LSDG) adlı örgütün kurucusu olma iddiasıyla Fransa'da 1984 yılında tutsak edilmiştir" dedi.

Dane, "Georges Abdallah, ülkesini işgal eden siyonistlerin ve onların emperyalist işbirlikçilerinin, Lübnan ve Filistin'in emekçi halkına refah getireceği yanılsamasına bir an olsun kapılmamıştır" diye kaydetti. Georges Abdallah'ın işgal altındaki halkına sosyalist bir program sunduğunu ve savaştığını ifade eden Dane, "Bu yüzden, Abdallah'ın fikinleri sadece emperyalistleri ve İsrail siyonizmini değil, kendisini tutsak etmeyi sürdüren Fransız emperyalizminin başı Macron'u Lübnan'a hami olmak üzere davet edenleri de korkutmaktadır" diye konuştu.

Eylemde basın açıklamasını Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları sözcüsü Kutlu Dane, Fransa'da 37 yıldır tutsak bulunan Lübnanlı devrimci Georges İbrahim Abdallah'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.