28 Eylül 2024 Cumartesi

'Gezi halktır, haklıdır, meşrudur'

Gezi davasında çıkan beraat kararı, heyecanla karşılandı. Yapıcı, "Gezi yargılanamaz" derken, kararı gözaşları ile karşılayan Gülsüm Elvan, "Kaybettiğimiz çocuklarımızın umudu geri geldi" dedi. ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü, kararın verilen mücadelenin sonucu olduğunu belirtti.

Gezi davası beraatle sonuçlandı. Karar, "Gezi meşrudur, haklıdır" diyerek savunan ve orada olduğunu yineleyen herkes tarafından heyecanla karşılandı.

YAPICI: GEZİ ONURDUR, KİRLETİLEMEZ
Duruşma salonundan çıkanlar, salonun önünde alkışlarla karşılandı. Mücellla Yapıcı, yaptığı kısa konuşmada, "Demek ki neymiş; Gezi yargılanamazmış. Gezi yargılanamaz. Gezi onurdur, Gezi kirletilemez" dedi.

ELVAN: KAYBETTİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN UMUDU GERİ GELDİ
Gezi direnişi sırasında katledilen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, gözyaşlarını tutamadı. Elvan, "Çok mutluyum, umutluyum. Gezi yargılanamaz. Masumiyetti Gezi. Biz devam edeceğiz mücadelemize. Bugün o kadar mutluyuz ki... Kaybettiğimiz çocuklarımızın umudu geri geldi" dedi.

TÜMÜKLÜ: KARAR MÜCADELE SONUCU ALINDI
Kararın, gerçeğin geçte olsa tescillenmesi anlamına geldiğini belirten ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise şu değerlendirmeyi yaptı: Gezi bir halkın kendi yaşam hakkına, yaşam iradesine sahıp çımasıdır. Meşrudur. Adaletin, yoksunluğunun farkındayız. Bu adaletsizliğin karşısında Gezi bir direnişti.

Gezi'nin, hak ve özgürlük taleplerimizin meşruluğunu daha çok savunmamız, peşinden gitmemiz ve faşizme karşı mücadeleden asla vazgeçmemeliyiz. Çünkü karar, hak ve özgürlük mücadelesi yürütenlerin verdiği mücadele, yaptığı kampanyaların sonucu verildi. Özgürlük ve faşizme karşı mücadelemizde korku duvarlarını aşılması bakımından önemli bir kazanım elde edildi. Yeni Gezilere hazırlanmamız gerekiyor.

'ONLAR GİDİCİ BİZ GEZİCİYİZ'
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, şunları söyledi: Başından beri Gezi'nin milyonlara ait bir halk direnişi olduğunu söyledik. Bu saçma, hukuk ve akıl dışı dava süreci boyunca da bunu söyledik. Şimdi beraat kararı veriliyorsa; AKP'nin Gezi korkusunun büyümesindendir. Bugün kendilerince artık yük olarak gördükleri bu davadan kurtulmak istediler. Gezi davasından kurtuldular ama Gezicilerden kurtulamazlar. Onlar gidici biz Geziciyiz.