21 Eylül 2024 Cumartesi

'Gezi onurdur'

Gezi direnişinin bir onur olduğu ve bu onuru sahiplenmekten dolayı gurur duyduklarını belirten çok sayıda kişi, Kobanê ve Gezi davasında iktidarın yanıldığına dikkat çekti. Karaköy'deki TMMOB binasında yapılan açıklamada, Gezi davası tutsaklarının derhal tahliyesi istendi. 

Gezi direnişi 11. yılında. Ayaklanmanın yıldönümü dolayısıyla Taksim Dayanışması Karaköy'de TMMOB binasında açıklama yaptı. Çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisinin katıldığı açıklamada, Gezi tutsaklarının serbest kalması için mücadelenin önemine vurgu yapıldı. 

YAPICI: KOBANÊ VE GEZİ DİRENİŞİNİ YARGILAYANLAR YANILGIYA UĞRADI
Gezi davasında tutsak kalan ve bir süre sonra tahliye edilen Mücella Yapıcı, "Kobanê ve Gezi direnişini yargılayanlar, ülkenin demokrasisine en büyük darbeyi vuranlardır. Gezi'deki toplumsal refleksi sindirmeye çalışanlar bir kez daha yanılgıya uğradı. Gezi davasında haklarında tek bir suç delili olmayan tutsakların bu intikamcı hukuk ve akıl dışı uygulamalarla sindirilmesi amaçlandı. Bunların tümü hukuksal kumpastır. Gezi davasında hukuksuz yargılamalara ses verin. Bu haksızlığa ve adaletsizliğe ortak olmayın" dedi. 

KORKMAZ: GEZİ TUTSAKLARINI DERHAL SERBEST BIRAKIN
Tüm Bel-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Ensari Korkmaz, "Bizler bu süreçlerin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Gezi direnişi çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır. Bu kapsamda hukuksuz yargılanan ve cezalar alan Gezi tutsaklarını derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye kaydetti. 
 
AVCI: GEZİ ONURUNU SAHİPLENMEKTEN GURURLUYUZ
TMMOB'den Seyfettin Avcı, Gezi direnişinin bir halk hareketi olduğunun altını çizdi. Avcı, "Ülkemizin en büyük halk hareketi olan Gezi Direnişi ile gurur duyuyoruz. Gezi direnişi bizim onurumuzdur ve bu onuru sahiplenmekten son derece gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: GEZİ DİRENİŞİ MEŞRU MÜDAFAADIR
İstanbul Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, "Tüm halkların ortak mücadele verdiği Gezi direnişinin meşru müdafaa olduğunu hepimiz biliyoruz. O dönemlerde direnenler ve şehit düşenleri bir kez daha saygıyla anıyorum. Yargılanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" çağrısı yaptı.

ASLANOĞLU: SON SÖZÜ DİRENENLER SÖYLER
Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu (DİSK) İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Aslanoğlu, direniş döneminde yaşamını yitirenleri andı. Aslanoğlu, "Gezi Direnişi'nin bir diğer anlam ve önemi artık halk bu iktidarı istemiyordu ve hala istemiyor. Buradan tekrar belirtmek istiyoruz; son sözü her zaman direnen halklar söyler" dedi.