28 Eylül 2024 Cumartesi

Giresun Hapishanesi'nde hücrelere kamera yerleştirildi

Giresun L Tipi Hapishanesi'ndeki tutuklular, ailelerine koğuşlarına takılan 3 kamera ile 24 saat gözetlendiklerini, kitap ve defterlerine el konulup, yine hapishane müdürü tarafından tehdit edildiklerini aktardı.

Giresun L Tipi Hapishanesi'nde kalan bazı tutsaklar, haftalık telefon hakkı kapsamında aradıkları ailelerine yaşadıkları hak ihlallerini anlattı.

Tutsak Mehmet Çağırıcı, aradığı ailesine kitap ve defter gibi eğitsel malzemelerinin toplanıp, kaldıkları koğuşların boşaltıldığını ve arkadaşlarının yanlarına getirilmediğini söyledi.

Çağırıcı, ailesiyle görüşmesinde şunları anlattı: "Onur kırıcı aramalar yapılıyor. Arkadaşlarımızı kültürel ve sosyal faaliyetlere çıkarmıyorlar. Soy ismini bilmediğimiz Mehmet Reşit adlı arkadaşımız, Mardin'den buraya sevk edilmiş ancak taleplerimize rağmen, yanımıza verilmiyor. Hasta arkadaşlarımız tedavi edilmiyor. Doktor hastalara ideolojik yaklaşıyor. Her odaya 3 kamera yerleştirilmiş. Kameralarla 24 saat bizi gözetliyorlar. Kurum Müdürü Mustafa Doğan bizi tehdit ediyor."

Ailesi, Çağırıcı'nın bu anlatımları üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'ne (TUAY-DER) başvuracaklarını belirtti.