25 Eylül 2024 Çarşamba

Golpe de Timon'dan Venezuela halkıyla dayanışma çağrısı

Venezuelalı örgüt Golpe de Timon, ICOR'un 16 Mayıs gününü ABD emperyalizmine karşı Venezuela halkıyla dayanışma günü olarak ilan ettiğini duyurdu ve eylem gününe katılım çağrısı yaptı.
ICOR üyesi Venezuelalı örgüt Golpe de Timon, ICOR'un 16 Mayıs gününü ABD emperyalizmine karşı Venezuela halkıyla dayanışma günü olarak ilan ettiğini duyurdu ve eylem gününe katılım çağrısı yaptı.
 
Golpe de Timon, "Venezuela'ya karşı kışkırtmacılığa son! Savaşa hayır! Ambargo'ya son! 16 Mayıs'ı Venezuela ve Bolivarcı devrimle büyük dayanışma günün çevirelim!" şeklinde bir açıklamayla dünya halklarını Venezuela halkıyla dayanışmaya çağırdı.
 
ABD emperyalizminin Venezuela halkının baş düşmanı olduğu vurgulanan açıklamada bu kışkırtmalarının Trump iktidarı altında devam edeceğini vurguladı. Buna karşılık Venezuela halkının aktif savunmaya ve vatan savunmasına hazır olduğunu, kendi kaderi tayın hakkına, öz egemenliğine, doğal zenginliklerine sahip çıkacağını, boyun eğmeyeceğini ve talana izin vermeyeceğini duyurdu.
 
Golpe de Timon 16 Mayıs günü yapılacak eylem, dayanışma videosu, miting ve açıklamaları sosyal medyada şu hashtagler altında paylaşmaya çağırdı:
 
#TrumpHandsOffVenezuela
#TrumpManosFueraDeVenezuela 
#NoBlockadeOnVenezuela
#NoAlBloqueoContraVenezuela
#ICORInSolidarityWithVenezuela
#ICORSolidariaConVenezuela