21 Eylül 2024 Cumartesi

Gümüştaş: Zindanlardaki arkadaşlarımızı selamlıyoruz

Kobanê davasında verilen kararlara ilişkin açıklama yapan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Bugün burada hükmü veren bu direnişi bu onurlu mücadeleyi başı dik zindanlarda, mahkeme kürsülerinde savunanlar bu mücadeleyi yükseltenlerdir. O yüzden zindanlardaki arkadaşlarımızı selamlıyoruz" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 18'i tutsak, 108 siyasetçinin yargılandığı davada verilen karara ilişkin açıklama yaptı. 

Bu davanın Kobanê'de süren haksız savaşa, soykırımcı savaşa karşı Türkiye'den dayanışmasını yükselten, eylemini yükselten, halkların birleşik mücadelesini büyüten sosyalistlere, devrimcilere, antifaşistlere, yurtseverlere karşı açılmış bir dava olduğunun altını çizen Gümüştaş, "Bu dava iktidarın beka sorunu olarak gördüğü HDP'yi tasfiye etme davası, halkımızın birleşik mücadelesini tasfiye etme davasıydı. Yıllardır direndik, bu dava boyunca konuşan direniş hakikatimizdir. Bugün burada hükmü veren bu direnişi bu onurlu mücadeleyi başı dik zindanlarda, mahkeme kürsülerinde savunanlar bu mücadeleyi yükseltenlerdir. O yüzden zindanlardaki arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Bütün halkımızı, dostlarımızı, mücadeleci grupları tutsaklarımızın özgürlüğü için mücadeleye dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.