28 Eylül 2024 Cumartesi

Günay'dan 15 Ocak mitingine çağrı

Partisinin hiçbir saldırıda boyun eğmediğini barajları aşarak geldiğini bloke ile de durdurulamayacağını kaydeden HDP Sözcüsü Günay, 15 Ocak'ta Kartal meydanında düzenlenecek Emek ve Özgürlük İttifakı mitingine çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin hesaplarının bloke edilmesinin seçim öncesi HDP'nin dezavantajlı duruma getirilmek istenmesi olduğunu kaydeden Günay, "Savcının iddianamesinde 7 Haziran rövanşını, Kürtlerin ve ötekilerin Meclis'te temsil edilmesinden duyulan rahatsızlığı görüyoruz" dedi.

Partisinin hesabının bloke edilmesi maddi bir mevzu olmadığını söyleyen Günay, "Halkımızın ve bize oy veren seçmenlerimizin yurttaşlık statüsünün askıya alınması talebidir. Evet yurttaşlık haklarının; seçmelerimizim HDP'lilerin, Kürtlerin, sol ve sosyalistlerin bu ülkedeki demokrasi güçlerinin elinden açık bir şekilde alınmasıdır. Bu açık biçimde HDP'li seçmenin kararına, tercihine, siyasi görüşüne bloke konulmasıdır" ifadelerini kullandı.

Barajlarını yıkarak geldikleri bloke ile de durmayacaklarını dile getiren Günay, "Kısacık tarihimiz gösterdi ki AKP-MHP ittifakı muhalefeti susturmak için önce HDP'den başlıyor. Partimizi şeytanlaştırma, düşmanlaştırma, belediyelerine kayyım atama, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması, gözaltı, tutuklama ve cezaevi... Tüm bunlar önce HDP'ye uygulanıyor, sonra da tüm muhalefete uygulanıyor. Bu ülkenin geleceğine talip olduğunu söyleyen 6'lı masa bileşenleri, bu tarihsel sorumluluktan oldukça uzak görünüyor. Bizler elbette kimseden demokrasi dilenecek değiliz ancak bir siyasi parti olarak, bizim hakkımızda kuracağınız her cümle, aynı zamanda seçmenlerimiz için ileriye dönük bir gösterge olacaktır. Tercihlerini belirleyecektir" dedi.

Tüm muhalefet partilerine seçim güvenliği konusunda bir araya gelme çağrısı yapan Günay, "Muhafazakar veya seküler, sağcı ya da solcu ayırt etmeksizin seçmenlerimize karşı sorumluluğumuzun bir gereği olarak, seçimlere katılacak olan tüm muhalif partilerin ortak bir seçim güvenliği platformunu oluşturmasını elbette zaruri görüyoruz, zira iktidarın oyunlarının sandık oyunlarıyla da devam ettiğini geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz. Ümit ederim ki, bu çağrımıza ve önerimize tüm muhalefetten aklıselim bir yanıt alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Emek ve Özgürlük İttifakının yoksulluğa, baskıya, sömürüye, tecride, faşizme en büyük cevabının 15 Ocak mitinginde olacağını kaydeden Günay, Kartal meydanında gerçekleşecek mitinge davet etti.