28 Eylül 2024 Cumartesi

'Günün sonunda haklı olan kazanacak'

10 Ekim Ankara Gar katliamı, 87'nci ayında anılarak, günün sonunda katliama ilişkin adaletin sağlanması için mücadele edenlerin kazanacağı vurgulandı.

10 Ekim 2015'te gerçekleşen Ankara Gar Katliamı 87'nci ayını geride bıraktı. 10 Ekim Barış Derneği, katledilen 104 kişi için katliamın 87'nci ayında gar önünde anma etkinliği gerçekleştirdi. Ölümsüzleşenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartın açıldığı anma, katledilenler için saygı duruşuyla başladı.

10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, tutsak gazeteci ve belgeselci Sibel Tekin'in 10 Ekim ailelerinden biri olduğunu, 87 aydır 10 Ekim eylemlerinin dijital kayıtlarını ve dijital hafızasını tuttuğunu, katliamın unutturulmaması için büyük emekler harcadığını vurguladı. Coşgun, "Sibel, bugün 10 Ekim aileleri başta olmak üzere bütün kamuoyunun vicdanında kendisine gelecek olan adaleti bekliyor. Bu anlamıyla adalet mücadelemize bir mücadelenin daha eklenmiş olması karşısında, geçen zamanın aleyhimizde işlemesi karşısında oldukça üzgün ve öfkeliyiz" ifadelerini kullandı.

İdari davalarının Danıştay ve üst mahkemelerde reddedildiğini aktaran Coşgun, şöyle devam etti: "87 aydır, 87 adım atılamayan bu süreçlerde, günün sonunda haklı olan kazanacak. Günün sonunda biz kazanacağız. Günün sonunda bize getirilmeyen adaletin hiç kimseye getirilmediği görüldüğünde, aslında biz boşuna konuşmamış, boşuna gelmemiş olacağız. Bugün bu soğukta hep birlikte dayanışma halindeysek, emin olun yaptığımız hiçbir şey boşa gitmeyecek. Emin olun attığınız hiçbir adım boşa gitmeyecek."

Anma boyunca, "10 Ekim'i unutma, unutturma" sloganı atıldı.