5 Ekim 2024 Cumartesi

HABER-SEN: KHK ile işten atmalara karşı mücadele edeceğiz

KESK'e bağlı Haber-Sen PTT ve TRT'de sendikaya yönelik devam eden baskılara ilişkin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) Bağlı Haber-Sen, PTT ve TRT'de sendikaya yönelik devam eden baskılara karşı üyeleriyle dayanışmak için Çankaya'daki genel merkez binasında "Tüm hukuksuzluklar bitecek, siz gideceksiniz biz işimize geri döneceğiz" şiarıyla basın toplantısı düzenledi.

Açıklamayı Haber-Sen Başkanı Mesut Balcan okudu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK ile işten atılmaların olduğunu aktaran Baycan, "İktidar uzun bir süredir kendine muhalif olan kesimlere başlattığı cadı avına devam ediyor. Emekçilerin anayasal, demokratik bir hak olan çalışma hakkı elinden alarak açlığa, sefalete mahkum etmeye çalışmaktadır" ifadelerinde bulundu.

'İKTİDAR MUHALİFLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR'
Balcan, AKP iktidarının KHK ihraçlarını bir silah olarak gördüğüne dikkat çekti. Baycan, şu ifadeleri kullandı: "Kendine biat etmeyen barıştan, demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden, sendikal hak mücadelesinden yana olan kesimleri susturmak, baskılamak amacıyla kullanmaktadır. Kamu emekçilerinin iş güvencesinin OHAL-KHK rejimiyle fiili olarak ortadan kaldırılması kabul edilemez. Üyelerimiz hala hukuka aykırı düzenlemeler ve düzmece soruşturmalarla çalışma hakları elinden alınıyor."

Üyeleri PTT ve TRT emekçilerinin ihraç edildiğini hatırlatan Balcan, "Şubemizin kadın sekreteri Esra Ademağa Aydın temsilcimiz Faruk Kaya TRT'de 22 yıllık şef olan Deniz Salmanlı arkadaşlarımız son dönemde ihraç edilmiştir" dedi.

'İKTİDARIN UYGULAMALARI ANTİDEMOKRATİK'
Uygulanan yolsuzluklara karşı susmadıkları için ihraç edildiklerini söyleyen Balcan, "üyelerimizin hiçbir adli soruşturması yada davası yokken tebliğ edilen kağıt parçasında dayanıksız iddialar hiçbir delil gerekçe gösterilmemişken bakanlığın ihraç kararı hukuka aykırı olduğu gibi haksız ve hukuksuzdur. Hükümetin bu uygulamalarının antidemokratik olduğunu bir kez dile getiriyoruz. Devletin ve onun yürüttüğü iktidar partisinin ideolojik referansları doğrultusunda devam etmekten vazgeçmesini tüm yurttaşlara eşit mesafede, tarafsız, demokratik bir siyaset izlemesi etik gereği olduğunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.

MÜCADELE EDECEĞİZ
Üyelerinin geri işe alınması yönde taleplerini dile getiren Balcan, tüm bu baskılara karşı mücadele edeceklerini vurguladı