3 Ekim 2024 Perşembe

Hacı Lokman Birlik mezarı başında anıldı

Şırnak'ta katledilen ve cansız bedeni zırhlı aracın arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in ölümsüzlüğünün 9. yılında mezarı başında yapılan anmada, Kürt halkı statü sahibi olana dek bu mücadelenin süreceği vurgulandı. 

Katledilen ve cansız bedeni zırhlı araca bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik, ölümsüzlüğünün 9. yılında mezarı başında anıldı. 

Şırnak'ın Dicle mahallesinde 3 Ekim 2015 tarihinde ölümsüzleşen Hacı Lokman Birlik'in mezar anmasına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını ve Ailelerini kaybedenlerle dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri, Barış Anneleri üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri katıldı.

Mezar başında okunan duaların ardından DEM Parti Şırnak İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen konuştu. Yaşanılanları hatırlatan Güngen, "Barbarca katledildi. Hacı Lokman Birlik'i unutmayacağız. Mücadelelerine sahip çıkacağız. Hayalleri gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek. Onların gösterdiği mücadeleye layık olacak, Kürt halkı statü sahibi olana kadar mücadelemiz devam edecek" diye belirtti.

Konuşmanın ardından Birlik'in mezarına karanfiller bırakıldı. Anmaya katılanlar daha sonra Birlik'in ailesini ziyaret etti.