24 Eylül 2024 Salı

Hakim karşısına çıkan komünistler direnen Filistin ve Rojava halklarını selamladı

Komünistlerin yargılandığı davada 4. duruşma görüldü. Siyasi kimliklerinin hedef alınmak istendiğinin altını çizen komünistler, siyonist İsrail'e karşı direnen Filistin halkını ve sömürgeci Türk devletinin saldırdığı Rojava halklarını selamladı.

20 Nisan 2022'de Bursa'da gardiyanları taşıyan araca yönelik bombalı saldırı eylemini düzenledikleri iddiasıyla yargılanan komünistlerin 4. duruşması görüldü.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) eylemi üstlenmesine rağmen üç sosyalist İzmir'in Dikili ilçesinde işkenceyle gözaltına alınmıştı. İzmir'den Bursa'ya götürülürken, gözaltında, ifade işlemleri ve sağlık kontrolünde de işkence gören Seda Baykan, Dilek Arsu ve Mustafa Uzkar özel harekat polisleri tarafından kaybedilmekle de tehdit edilmişti. Komünistlerin hangi hapishaneye götürüldüğü önce gizlenmiş, kamuoyu baskısı sonucu açıklanmıştı.

22 Ekim'de İzmir Menemen'de gözaltına alınan komünist Cebrail Gündoğu'nun da dahil edildiği davada Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalama suretiyle tasarlayarak öldürme ve öldürmeye teşebbüs", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme" ve "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla 913'er yıla kadar hapsi istemişti.

Bugün 4. kez Bursa Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan komünistler, siyasi kimliklerinin hedef alınmak istendiğinin altını çizdi. Komünistler siyonist İsrail'e karşı direnen Filistin halkını ve sömürgeci Türk devletinin saldırdığı Rojava halklarını selamladı.

Duruşma, 18 Aralık 2023 tarihine ertelendi.