28 Eylül 2024 Cumartesi

Halkevleri 2022'yi eylemle kapattı

"Umut direnişimizde, mücadelemizde, bizde" şiarıyla eylem yapan Halkevleri, halklardan çalınanın geri alınacağı bir yıl diledi. Halkevleri, "Eşit, özgür, laik bir ülkeyi birlikte kuracağız" dedi.

Halkevleri, 2022 yılını eylemle kapattı. Şişli'de bulunan Cevahir AVM önünde bir araya gelen Halkevleri, "Umut direnişimizde, mücadelemizde, bizde" yazılı pankart açtı.

Direnenlerin her zaman olacağını kaydeden Halkevleri'nin eylemine Ümraniye Kent Savunması, Koç Üniversitesi Hastanesi direnişçileri de destek verdi.

Açıklamada, "Cesaretimizi ve inancımızı ekleyip bizden çalınanları geri alacağımız bir yıl için harekete geçmenin tam zamanı. Eşit, özgür, laik bir ülkeyi birlikte kuracağız" denildi. Basın metnini okuyan Hasan Pulat, her gün yeni bir zam haberine uyandıklarını, haklar yoksullaşırken patronlar ve şirketlerin daha da zenginleştiğini söyledi ve ekledi: "AKP bizden çaldı patronlara verdi."

İktidarın sınır ötesi politikalarının milli güvenlik değil tek adam rejiminin güvenliği olduğunu kaydeden Pulat, Diyanete ayrılan bütçenin kadınların güçlenmesine ayrılan bütçenin 128 katına ulaştığına dikkat çekti. İktidarın kadın, LGBTİ+ ve çocuk düşmanı politikalarını sıralayan Pulat, ancak direnenlerin sokağı terk etmediğini de söyledi.

Mücadele ve direnişle faşizmin birçok oyununu bozan, haksızlıkları adaletsizlikleri, yağmayı engelleyenlerin olduğunun altını çizen Pulat, "Halkın hakları için, doğanın, suların, ormanların, meydanların korunması için, işçi cinayetlerinin, kadın cinayetlerinin durdurulması için direnenler polis copu ile hapis cezaları ile bastırılmaya çalışılsa da; ülkenin dört bir yanında hak ve yaşam savunucuları su başlarında, zeytinliklerde, tarlalarda, kent meydanlarında direniyor ve yağma projelerini durduruyor. Faşizmin karşısında her zaman direnenler vardı ve var olmaya da devam ediyor" dedi.

Mücella Yapıcı, Selçuk Kozağaçlı, Şebnem Korur Fincancı, Adnan Selçuk Mızraklı şahsında tutsakları selamlayan Pulat, şöyle devam etti: "Yeni yıl da laiklik, eşitlik, halkların kardeşliğini, insanca yaşam isteyenlerin direndiği ve başardığı bir yıl olacak. Biz de Halkevleri olarak çağrı yapıyoruz, umut biziz, yeni bir ülke birlikte mücadelemizle mümkün. Gelin hep birlikte faşizme, yoksullaştırma ve savaş politikalarına karşı mücadele edelim. 2023'e ve sonraki yıllara dair umutluyuz. Biliyoruz, inanıyoruz, direniyoruz, kazanıyoruz. Halkın mutluluk ve gönenç içinde yaşadığı, kadınların eşit ve özgür olduğu, doğanın korunduğu, barışın sağlandığı, laik, demokratik, insanların sömürülmediği bir ülke kuracağız."