10 Ekim 2024 Perşembe

Hapishanedeki tutsağa ajanlık dayatması

Diyarbakır 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde bulunan Kemal Hüseyin'e, kendilerini istihbaratçı olarak tanıtan 3 kişi tarafından ajanlık dayatmasında bulunuldu.

Sokak ortasından kaçırarak işkence yapma ve ajanlık dayatmalarına şimdi de hapishanelerde ajanlık dayatması eklendi. 2016 yılından bu yana hapishanelerde tutsaklarla yasadışı görüşme ve ajanlık dayatmalarına Diyarbakır hapishanesinde devam edildi.

Şırnak'ta 2005 yılında çıkan çatışmada gözaltına alınarak tutuklanan ve 2009 yılında müebbet hapis cezası verilen HPG'li Kemal Hüseyin, hapishane müdürü ile görüşme gerçekleştirileceği söylenerek koğuştan alınarak götürüldüğü odada, kendilerini istihbaratçı olarak tanıtan üç kişi tarafından ajanlık dayatmasına maruz kaldı.

Kemal Hüseyin, "Bize yardım edersen, biz de sana yardımcı oluruz" diyen kişilerin ajanlık dayatmasını kabul etmeyerek odayı terk etti. Hüseyin'in, isteği dışında gerçekleştirilen görüşme ve ajanlık dayatmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.