21 Eylül 2024 Cumartesi

Hatimoğulları ve Bakırhan, CHP'yi ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüştü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezini ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüştü.

Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada ilk sözü Özgür Özel aldı.

Birlikte seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini ifade eden Özel, "Şüphesiz tüm siyasetçilerin ve siyasi partilerin, seçim sonuçlarından yapacakları değerlendirmeler ve buna yönelik olarak ortaya koyacakları yeni siyaset için seçmenin deyim yerindeyse yazdığı mektuptaki mesajları doğru okuması önemlidir. Bu anlamda; yerel seçim sonuçları ve genel seçime etkileri, Türkiye demokrasisinde yaşadığımız krizler ve içinde bulunduğumuz hafta bolca konuşulan gündemler, Meclis Başkanımızın her iki partiye ve diğer partilere gerçekleştirdiği ziyaretler, dün sayın Cumhurbaşkanı ile benim gerçekleştirdiğim görüşme, bunların üzerinde fikir alışverişi yapma ve değerlendirmelerde bulunma fırsatını yakaladık" dedi.

BAKIRHAN: DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA CİDDİ SORUNLAR VAR
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, "Bugüne kadar siyaset kurumu arasına duvarlar örülmüştü, kutuplaşma vardı. Bu kutuplaşmalar neticesinde de siyaset kurumu özgürce bir arada hem Türkiye hem bölge meselelerini tartışamıyordu ya da yeterince tartışamıyordu. 31 Mart'ta halk aslında siyaset kurumuna da önemli bir mesaj vermiştir" diyerek, Türkiye'de krizlerin mevcut iktidar yaklaşımı ile çözülmediğini, daha da derinleştiğini belirtti.

Demokrasi ve özgürlükler konusunda ciddi sorunlar olduğunu ve bunların çözülmesi gerektiğini kaydeden Bakırhan, "Önümüzdeki günlerde biz muhalefet olarak daha çok bir araya geleceğiz. Meselelerin diyalogla ve müzakereyle çözülmesi için bir çaba içerisinde olacağız" dedi.

'MUHALEFET DAHA CESUR OLMALI'
"Bugüne kadar Türkiye'de uygulanan politikalar derin bir krize neden olmuştur. Gezi Davası, Kobanî Davası, siyaset üzerindeki baskı politikaları ile yargı ve ekonomik alanda yaşanan gelişmelerin tamamı iyi bir durumda olmadığımızı gösteriyor. Önümüzdeki dönem başta CHP olmak üzere diğer siyasi partilerle bir araya gelerek bu sorunların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Muhalefet daha cesur olmalı, daha cesur olacağız" diyen Bakırhan, yaşanan sorunların demokratik yöntemlerle çözülmesi için daha büyük sorumluluk alacaklarını söyledi.

'YENİ ANAYASA İÇİN SAMİMİYETE İHTİYAÇ VAR'
Anayasa tartışmalarına da değindiklerini belirten Bakırhan, "Öncelikle bir samimiyete ihtiyaç var. Mevcut iklime bakıldığı zaman bir samimiyet sorunu görülüyor. Bu konuda bir normalleşmeye, bir yol temizliğine ihtiyaç var. Böylesi bir durumda, tabii biz DEM Parti olarak üzerimize düşen bütün görev ve sorumlulukları yerine getirebiliriz" ifadelerini kullandı.

'SİYASETLER ARASI GÜÇLÜ KOORDİNASYONLA SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da, "Toplumsal sorunlar çerçevesinde işçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların yaşadığı ekonomik sorunların, deprem gibi can yakıcı sorunların siyasetler arasında güçlü bir koordinasyonla konuşulabileceğini, tartışılabileceğini ve bu sorunlar için çözümler üretilebileceğini düşünüyoruz" dedi.