28 Eylül 2024 Cumartesi

Hayvan katliamını araştırmak isteyenlere görevliler saldırdı

Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde hayvan katliamı iddialarını araştırmak isteyen hayvan hakları savunucularına görevliler saldırdı ve darp etti.

Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde olduğu iddia edilen hayvan katliamıyla ilgili hayvan hakları savunucuları Beykoz'a giderek duruma ilişkin bilgi almak istedi.

Bu sırada rehabilitasyona getirilen bir aracın içinde hayvanların olması üzerine hayvanseverler çekim yapmaya başladı. Görevliler "neyi çekiyorsunuz" diyerek hayvanseverlere saldırdı ve darp etti.

Rehabilitasyon merkezinde içerideki köpeklerden yaklaşık 800 kadarı bir haftada kayboldu. Beykoz Belediyesi hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ve olayları reddediyor. Beykoz Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nden yapılan açıklama her şeyi tozpembe gösteriyor. Bu merkezi ve çevreyi takip eden gönüllüler ise gerçeklerin böyle olmadığını aktarıyor.

Hayvan hakları savunucuları rehabilitasyon merkezi önünde nöbette. Yapılan açıklamada Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde çekilen görüntüleri, yol çevresinde yaşayan köpeklerin toplatılmasını, merkez içindeki bulunan ve 1 haftada yok edilen 800 bireyin akıbetinin kamuoyuna açıklanmasının istendi.