10 Ekim 2024 Perşembe

HBDH, Mersin Ülkü Ocakları'nın yakılması eylemini üstlendi

HBDH Baran Serhat Milisleri, Mersin Ülkü Ocakları binasının ateşe verilmesi eylemini üstlendi.

Hakların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Baran Serhat Milisleri, Mersin Akdeniz ilçesi İhsaniye mahallesinde bulunan Mersin Ülkü Ocakları binasını ateşe verdiğini açıkladı.

20 Mart 2021 günü akşam saatlerinde gerçekleştirilen eyleme ilişkin yapılan açıklamada, yangın nedeniyle bina kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Özgecan Aslan'ın, İpek Er'in, Aleyna Çakır'ın ve onlarca tecavüzün, kadın katliamlarının failleri, bu faşist çeteleşmenin üyesi veya yöneticisidir. Neredeyse her kadın katliamı faillerinin, faşist sembollerle, silahlı, palalı fotoğrafları yayınlanmakta, uyuşturucu ticareti bu faşist odaklarca yayılmaktadır. Çok açıktır ki, devrimci, demokrat güçlere yönelik her faşist saldırıda tetikçi olarak hazırlanan ülkü ocakları üyeleri, bugün faşist terörün ve kadına yönelik saldırıların çürümüş bataklığı olarak faaliyet sürmektedir. Kadınlar, Kürtler, işçiler, gençler, hiçbir yerde bu tecavüz failleri, faşist çeteleri barındırmamalıdır" denildi.

HBDH Baran Serhat Milisleri, açıklamalarında, Mersin Ülkü Ocakları'nın yakılması eylemini HBDH Kurucu Komutanlarından ve MLKP Rojava Temsilcisi Baran Serhat'a adandığı kaydedildi.