21 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH milislerinden polis kontrol noktasına bombalı eylem

HBDH Engin Sincer Milisleri, Mersin-Adana yolu üzerindeki polis kontrol noktasına bombalı eylem düzenlediklerini açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Engin Sincer (Erdal) Milisler, Türkiye ve Kürdistan'daki siyasi ve askeri saldırılara karşı 19 Mayıs gecesi Mersin-Adana yol güzergahında polis kontrol noktasına bombalı eylem düzenlediklerini duyurdu.

Eylemi gerilla alanlarında süren işgal saldırılarına karşı gerçekleştirdiklerini açıklayan HBDH milisleri, "Eylem sonrası noktada bulunan zırhlı araçların zarar gördüğü ve yerel kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda yaralıların olduğu tespit edildi" açıklamasında bulundu.

Gerilla güçlerinin Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak üzere Kürdistan'ın her bölgesinde kahraman direnişi ile işgalci orduya kök söktürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Soykırımcı barbar düşman bilmelidir ki, Kürdistan dağlarında işgalci orduya karşı fedaice savaşan gerilla yalnız değildir. Tüm gençler, yüreği özgürlük ve eşitlik ateşiyle dolu halkımız metropollerde 1 Haziran Atılım ruhuna denk düşen meşru savunma hakkını kullanarak Kürt halk önderi Öcalan üzerindeki tecridi kıran ve fiziki özgürlüğünü sağlayan eylemlerle faşist-barbar devletin Kürdistan'da yürüttüğü işgal operasyonları durana kadar şehirlerde ve metropoller de misilleme eylemleri gerçekleştirmelidir. Başta ordu ve güvenlik mensupları olmak üzere bu savaşın tarafı olan herkes milislerimizin hedefidir. Yaşasın HBDH! Yaşasın 1 Haziran Atılımı! Yaşasın halkların birleşik devrim mücadelesi! Kahrolsun faşizm!"