28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP, Alınak'ın tutuklanmasını kınadı

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Başaran, Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın tutuklanmasını kınadı, iktidara, siyasi soykırım operasyonlarına son vermeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Kürt yazar ve siyasetçi Mahmut Alınak'ın tutuklanmasını kınadı.

Alınak'ın, 13 Şubat'ta evine yapılan operasyonda gözaltına alındığı ve sağlık sorunlarına rağmen bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklandığı hatırlatıldı. 

Alınak'a hapishaneye götürüldüğü sırada, zorla kelepçe takılmak istediğini de belirterek, "Türkiye'de tüm baskılara ve tehditlere rağmen 'onur kavgası' veren siyasetçilerin varlığına tahammül edemeyen bir iktidar var. Hukuku, adaleti ve insan haklarını her gün ayaklar altına alıp çiğneyen, demokratik siyasete kelepçe vurmak isteyen bu iktidar; daha önce 9 defa tutuklanan Mahmut Alınak'ı tutuklayarak ve cezalandırarak susturamayacağını hala anlamamaktadır" dedi.

Başaran, "Gücünü halktan alan siyasi bir hareket, tutuklama, gözaltı ve kelepçelerle bitirilemez. AKP-MHP ittifakı da bu tarihsel gerçeği yaşayarak öğrenmeye mahkumdur" diye vurguladı.

Mahmut Alınak'ın da kendi halkının değerleri ve onuru için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini kaydeden Başaran, siyasi iktidarı, insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan siyasi soykırım saldırılarına son vermeye çağırdı.