21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP: Halkları düşmanlaştıran Soylu ve anlayışıdır

Adıyaman'da silah arkadaşları tarafından öldürülen Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz'ın kardeşi Zülküf Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı cenaze töreninde, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ölümle tehdit etmesi üzerine açıklama yapan HDP, Soylu'nun bu tehdidi onaylanan tavrına şaşırmadıklarını söyledi.
Adıyaman'da çıkan çatışmada 1'i patlayıcının infilak etmesi sonucu 3'ü diğer askerlerin açtığı ateş sonucu 4 asker hayatını kaybetti. Kürşat Yılmaz'ın asker arkadaşları tarafından öldürüldüğünün valilik tarafından açıklanmasına rağmen ölen askerlerden Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz'ın kardeşi Zülküf Yılmaz cenaze töreninde HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ölümle tehdit etti.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanında abisinin silah arkadaşları tarafından öldürüldüğünü yok sayarak intikamını HDP'den alacağını söyleyen Zülküf Yılmaz'a Soylu'nun tavrı ile ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) yazılı açıklama yaptı.
 
"İçişleri Bakanı, Türkiye'nin önemli siyasi aktörlerinden biri ölümle tehdit edilirken tek kelime etmemiş, bu sözleri onaylayan bir tavır içine girmiştir" denilen açıklamada, Soylu'nun tavrına şaşırmadıkları ifade edildi. "Çünkü halkları birbirine düşmanlaştıran bu ortamın yaratıcısı bizzat Süleyman Soylu ve onun anlayışıdır" denilen açıklamada Soylu'nun, daha önce HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı telefonda tehdit etmesi hatırlatıldı.
 
Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Selahattin Demirtaş, 21 aydır hukuksuz ve haksız yere cezaevinde rehin tutulan ve bu ülkenin barışa kavuşması için her türlü fedakarlığı yapan onurlu bir siyasetçidir. Halkların eşit ve demokratik koşullarda, barış ve huzur içinde birlikte yaşaması için mücadele eden bir kişidir.
 
"Sayın Selahattin Demirtaş'a yönelik yaşanacak en küçük bir olumsuzluğun müsebbibi Süleyman Soylu'dur. Kendisi ve bu sözleri sarf etmiş kişi hakkında her türlü hukuki işlemi yapacağımızı ve fiilen de yaşanacak her tür olumsuzluktan bu kişileri mesul tutacağımızı kamuoyuna bildiririz."