5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP heyeti Fransa'da Yeşiller Partisi ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyeti, Fransa'da Yeşiller Partisi Fransa Ulusal Meclisi'nde grubu bulunan Liberté et Territoires vekilleri ile görüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyeti Fransa'daki temaslarını tamamladı. Heyet son olarak Yeşiller Partisi ve Fransa Ulusal Meclisi'nde grubu bulunan Liberté et Territoires vekilleri ile görüştü.

Pervin Buldan, HDP Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca ve Hakkari Milletvekilimiz Sait Dede'den oluşan heyet Fransa Ulusal Meclisi'ndeki siyasi partilerle görüştü.

Fransa Yeşiller Partisi Genel Sekreteri Julien Bayou ve Fransa Ulusal Meclisi'nde grubu bulunan Liberté et Territoires vekilleri Paul Molac ve Sébastien Nadot ile bir araya gelen HDP heyeti, Türkiye ve bölgedeki siyasal gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Fransa-Türkiye ilişkileri de ele alındı.

İki günlük ziyaret boyunca, Fransa Sosyalist Partisi, Fransa Komünist Partisi, Boyun Eğmeyen Fransa Parlamento Grubu, Fransa Yeşiller Partisi, Liberté et Territoires Grubu, parlamenter ve senatörlerle görüşen HDP heyeti Fransa'dan ayrıldı.