28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP İzmir İl Örgütü'nden tecride karşı mücadele çağrısı 

Uluslararası komplonun 21. yılında Öcalan şahsında, Türk ve Kürt halklarının duruşunun bu komployu boşa çıkardığını kaydeden HDP İzmir İl Örgütü, demokrasi ve siyasetin gücünü korumak isteyen kamuoyuna mücadele çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın uluslararası komployla Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 21. yılında, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. 

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ile Kadri Baydur'un katılımıyla gerçekleşen açıklamada, basın metnini Baydur okudu. 15 Şubat 1999 yılında devreye konan uluslararası komplo Öcalan şahsında, Türk ve Kürt halklarının duruşu ve barış talebiyle boşa çıkarıldığını söyleyen Baydur, Türkiye ve Ortadoğu halklarının demokrasi mücadelesi yükseldikçe ve dünya kamuoyunda görünür oldukça AKP'nin bu dalgayı boğmak için harekete geçtiğini belirtti.

Adaletin gözetilmediği ve hukukun olmadığı rejimlerde, demokratik siyaset ve barış umudunun tehdit altında olduğunu söyleyen Baydur, Türkiye'de AKP/MHP ittifakının hukuku rafa kaldırması ve adaletsizliği örgütlemesinin büyük bir tehlikeyi açığa çıkardığını dile getirdi. 

Bu sebeple tecride karşı mücadelenin aynı zamanda demokratik siyasetin onurunu ve barış umudunu korumaya yönelik bir mücadele olduğunun altını çizen Baydur, şöyle devam etti: "Ve biz hukuksuzluğa karşı çıkan bütün birey ve kurumlar olarak demokrasi ve barış mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'de demokrasi ve siyasetin gücünü korumak isteyen bütün siyaset kurumları, insan hakları örgütleri ve sivil toplum örgütlerini de mücadeleye çağırıyoruz. Bu vesileyle, bir kez daha, mutlak tecridin bir an evvel sonlandırılmasını talep ediyoruz. Yine Mutlak tecritin yarattığı toplumsal gerilimin büyüklüğünü gören kurumlar olarak başta CPT olmak üzere, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletleri göreve çağırıyoruz."