28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP Kadın Meclisi ve TJA'dan ESP'ye ziyaret

ESP'yi ziyaret eden TJA ve HDP kadın Meclisi, polislerin 39 gündür kayıp olan Gülistan Doku'yu Dersim'de değil de Diyarbakır'da aramasının manidar olduğunu söyledi. 

Polislerin geçtiğimiz günlerde Munzur Üniversitesi'nde okuyan ve 5 Ocak'tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku'nun Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) giderek Gülistan Doku'nun binaya girdiğine ilişkin ihbar aldıklarını ve ESP'ye Gülistan'ın orada olup olmadığını sormuştu. Yaşanan bu olay üzerine HDP Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) ESP'yi ziyaret etti.

'SORUŞTURMANIN YÖNÜ DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR'
Yapılan ziyarette konuşan HDP Diyarbakır il Eşbaşkanı Hülya Alökmen, ESP ve Sosyalist Kadın Meclisleri'nin (SKM) ilk günden bu yana Gülistan'ın kaybolmasına ilişkin mücadele verdiklerini ve akıbetini sorduklarını söyledi. Polislerin ESP'ye gelip Gülistan'ı sormasını manidar bulduklarını ifade eden Alökmen, "Polisler ESP'ye gelerek üstü kapalı sorular sormuş. Bu da soruşturmanın yönünün değiştirilmesi ile ilgili kaygılar yaratıyor. Bizler de hem ESP'den olanları bire bir duymak için hem de oklar neden ESP'ye yönlendirildiğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için geldik. Gülistan'ın bir an önce bulunması için çalışmaların hızlanması gerekiyor. 8 Mart arifesindeyiz ve bu süreçte kadınların sesini daha fazla yükseltmemiz gerekiyor. Kadın örgütlerinin suçlu olduğu gibi bir hava yaratılıyor" dedi.

‘GÜLİSTAN NEREDE?'
Ardından konuşan SKM MYK üyesi Satiye Ok, devletin gelip Gülistan'ı ESP'de aramasının soruşturma açısından düşündürücü olduğuna dikkat çekti. Yetkililerin soruşturmayı bir an önce tamamlaması gerektiğini aktaran Satiye, kadın örgütleri olarak Gülistan'a sahip çıkacaklarını ve Gülistan'ın nerede olduğunu sormaya devam edeceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından ziyaret sona erdi.