28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP: Osman Kavala derhal serbest bırakılmalıdır

Osman Kavala hakkında alınan kararın halkın mücadele etme isteğini ve kararlılığını pekiştirdiğini vurgulayan HDP MYK Üyesi ve Batman Milletvekili Başaran, "Tüm siyasi rehinelerin özgürlüklerine kavuşması için direnmeye devam edeceğiz. Osman Kavala derhal serbest bırakılmalıdır" diye kaydetti.

Gezi davasının karar duruşmasında tüm sanıkların beraatine ve tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın tahliyesine karar verildi. Mahkemenin verdiği bu karardan birkaç saat sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kavala hakkında TCK'nın 309. maddesi uyarınca "anayasal düzeni bozmaya teşebbüs" iddiasıyla gözaltı kararı verildi ve hakkında verilen beraat kararına da itiraz edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP MYK Üyesi ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Bizler Türkiye'deki hukuk sistemini ortadan kaldıran bu nefret dolu yargı mühendisliğini, düşman hukuku uygulamasını, Selahattin Demirtaş hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen kararın icrasını geciktirip, yeniden bir soruşturma dosyasıyla suç uydurularak tutuklama kararı verilmesinden biliyoruz" dedi.

Türkiye'de Kürtlere ve tüm muhaliflere karşı çılgınca kin güden, intikam peşinde koşan bu iktidarın hukuksuzluklarının sonunun olmadığını ifade eden Başaran, "Bu iktidar kamusal ve demokratik meşruiyetini tamamen yitirmiştir. Yargıyı kendilerine bağlayarak ve çeşitli komplolarla siyasetçileri rehin alarak ayakta tutmaya çalıştıkları düzenleri parça parça dökülmektedir. Adaletin içini boşaltanları insanlık affetmeyecektir" diye belirtti.

Osman Kavala hakkında alınan kararın halkın mücadele etme isteğini ve kararlılığını pekiştirdiğini vurgulayan Başaran, "Tüm siyasi rehinelerin özgürlüklerine kavuşması için direnmeye devam edeceğiz. Osman Kavala derhal serbest bırakılmalıdır" diye kaydetti.