21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP'li vekiller İstanbul ve Batman'da halkla bayramlaştı

İstanbul'da halkla bayramlaşan HDP İstanbul Milletvekili Dılşat Canbaz Kaya, "Dersim'de festival döneminde Hozat'ın bombalanmasıyla; askeri operasyonlarla yangınlar başladı. Bu yangınlar, Dersim'in dilini, kültürünü inancını ve değerlerini yok etmeye yöneliktir. Çünkü, devlet Dersim'de kendi dilini ve anlayışını ifade edemiyor" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri bayramın 3. gününde halkla bayramlaşmaya devam ediyor. HDP İstanbul Milletvekili Dılşat Canbaz Kaya, Ataşehir ilçe binasında halkla bayramlaştı. Kaya, özgürlüğün olmadığı bir toplumda bayramların tam olarak kutlanamadığını belirterek, "Bedeni toprağa düşen, hapishanelerde rehin tutulan eş genel başkanlar, vekil arkadaşlarımız, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) başkanlarımız, gazetecilerimiz, kadınlarımız ve yoldaşlarımızı yani; herkesin eşit olarak özgürleştiği bir bayram olsun istiyoruz. Bizim bayramımız o zaman olacak" dedi.
 
DERSİM'DEKİ YANGIN DEVLETİN DİLİ
 
Dersim'deki orman yangınlarına dikkat çeken Kaya, "Nerede bir katliam, soykırım olursa ve canlı yaşamını yitirirse insan olarak elbette onların yanındayız. Biz ‘halkların kardeşliği' şiarıyla yollara düştük. Dersim'deki orman yangınlarının bilinçli bir saldırı. Dersim'de festival döneminde Hozat'ın bombalanmasıyla; askeri operasyonlarla yangınlar başladı. Bu yangınlar, Dersim'in dilini, kültürünü inancını ve değerlerini yok etmeye yöneliktir. Çünkü, devlet Dersim'de kendi dilini ve anlayışını ifade edemiyor" diye belirtti.
 
Kaya, yerel seçim çalışmalarının başlattıklarını dile getirerek, "Yeniden mahallelerden ve yerellerden örgütlenip merkeze yöneleceğiz. Bizim temel hedefimiz örgütlülüktür" diye konuştu.
 
BATMAN'DA BAYRAMLAŞMA
 
HDP Batman İl Örgütü ayrı ayrı heyetler oluşturarak milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki'nin katılımları ile Batman merkez ve tüm ilçelerde yurttaşlar ile bayramlaştı. Hasankeyf, Beşiri, Kozluk, Sason ve Gerçüş'te ilçe binalarında partililer ile bayramlaşan vekiller ve beraberindekiler ardından ilçe merkezlerinde dolaşarak esnaf ile bayramlaştı.