28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP'nin 4. Olağan Büyük Kongresi hazırlıkları tamamlandı

HDP'nin 4. Olağan Büyük Kongresi öncesi açıklama yapan Batman Milletvekili Mehmet Tiryaki, tüm hazırlıklarını tamamlandıklarını belirterek, herkesi kongreye davet etti.

Hakların Demokratik Partisi'nin (HDP) yarın Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştireceği 4. Olağan Büyük Kongresi'nin hazırlıkları büyük oranda tamamlandı.

Kongre salonu, "Genç başladık genç başaracağız", "Ya kanal ya İstanbul", "Kadın cinayetlerine kadına şiddete son", "Kadın yaşam özgürlük", "Ji bo azadiyê yekîtî", "Rêxistin nebe azadî nabe" ve "Jin jîyan azadî" yazılı pankarlar ve bayraklarla süslendi.

'EZ AZ 30 BİN KİŞİ BEKLİYORUZ'
Kongre salonunda açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Mehmet Tiryaki, kongreye en az 30 bin kişi beklediklerini söyledi. Salonda ve çevresinde 300 kişinin görevli olacağını kaydeden Tiryaki, "İl dışından gelen otobüsler için toplanma yeri salona yakın seçildi. Kongreye girmeden önce üç farklı yerde arama olacak, bütün arama noktalarında arkadaşlarımız olacak. Güvenliğe dair kaygımız yok. Hiç kimse salona valiz ve sırt çantası ile giremeyecek. Yola çıkan arkadaşlarımız bazı yerlerde engelleniyor, umuyoruz ki bu engeller kongreye katılmaya engel olacak kadar büyümez" diyerek, herkesi kongrelerine davet etti.

Dört kıta 23 ülkeden 300 uluslararası katılımcı beklediklerini söyleyen Tiryaki, "Genel olarak kararların büyük bir kısmı kongrede alınır, biz daha önce bir dizi konferans düzenlediğimiz için kongrede kararlar alınmış olarak geldik. Kararları delegelere sunacağız tek günlük kongre olacak. Bu ülkede hiç bir şey değişmeyecek inancı hakimdi ama biz bunu değişeceğini gösterdik bu kongrede temel sloganlarımız adalet, eşitlik kardeşlik olacak" diye belirtti.