21 Eylül 2024 Cumartesi

Hilvan ve Peri'de 'İradenize sahip çıkın' çağrısı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçimlerin yenilenmesi kararı alınan Hilvan ve Peri'de yarın sandık başına gidilecek. DEM Parti adayları seçimlere sayılı saatler kala halka "iradesine sahip çıkma" çağrısında bulundu.

Seçimin yarın yenileneceği Urfa'nın Hilvan ilçesi ve Dersim'in Mazgirt ilçesi Peri beldesinde DEM Parti, halka iradesine sahip çıkma çağrısında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, milletvekilleri Ömer Öcalan, Nevroz Uysal Aslan, Burcugül Çubuk, Dilan Kunt Ayan, Zeki İrmez ve Mithat Sancar'ın katılımıyla Hilvan'da seçim çalışmalarını sürdürdü.

Yarın yapılacak seçim için sandık görevlilerine gerekli eğitimler verilirken, ilçe merkezinde de gençler broşür dağıttı.

DEM Parti Hilvan Belediye Eşbaşkan adayı Garip Yeşil ile Nevroz Uysal Aslan ve Burcugül Çubuk'un içinde yer aldığı heyet Geweran kırsal mahallesinde pamuk tarlasında çalışan kadın emekçileri ziyaret etti. Emekçilerin yaşadığı sorunları dinleyen heyet, sorunların çözümüne dair DEM Parti'nin projelerini anlattı. Ziyarette konuşan DEM Parti adayı Yeşil, 31 Mart'ta hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Yarın bir kez daha kazanacağız. Halkımızın iradesine sahip çıkacağız. Hepinizden ricamız yarın tarlaya gelmeden önce oyunuzu kullanmanızdır" dedi.

Kadın emekçiler sandığa gideceklerini ve DEM Parti'ye oy vereceklerini söyledi.

'İRADENİZİ GASP EDENLERE KIRMIZI KART GÖSTERİN'
Ardından DEM Parti heyeti, kalabalık bir kitle ile ilçe merkezinde bulunan İzollu Bozan Bey Caddesinde esnafı ziyaret etti. DEM Parti'ye oy verme çağrısına, esnaf ve halk alkışlarla destek verdi. Kent dışında DEM Parti'ye oy vermek için geldiklerini söyleyenlerin yanı sıra daha önce DEM Parti'ye oy vermediklerini, ancak maruz kaldığı haksızlıklara karşı bu kez DEM Parti'yi destekleyeceklerini söyleyenler oldu.

Esnaf ziyaretinde konuşan Ömer Öcalan, herkesin Hilvan'da seçim sonuçlarını beklediğini belirterek, "Yarın herkes buradan hayırlı bir haber bekliyor. Halkın iradesini gasp etmek isteyenlere karşı yarın kırmızı bir kart gösterin. Zulüm yapanlara karşı geri adım atmadık atmayacağız" ded.

DEM PARTİ PERİ'DE SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
DEM Parti ve Dersim İttifakı yarın Mazgirt ilçesine bağlı Peri (Akpazar) beldesinde yenilenecek seçimlere dair tüm hazırlıklarını tamamladı.

DEM Parti Peri Belediye Eşbaşkan Adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebi, partinin il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla seçimlere saatler kala halkla buluşmalarını sürdürdü. Peri'de bulunan bütün köy ve mahalleleri gezen adaylar, halktan iradelerini sandığa yansıtmalarını istedi.

10 sandığın kurulacağı seçim için oy verme işlemi yarın sabah saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erecek.