28 Eylül 2024 Cumartesi

İç Güvenlik Güçleri'nden DAİŞ operasyonu: 36 çete üyesi yakalandı

İç Güvenlik Güçleri Qamişlo'da düzenlediği operasyonlarda 36 DAİŞ çete üyesi ve işbirlikçilerinin yakalandığını açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, Qamişlo'da DAİŞ çetesine yönelik operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, gizli hücreler ve işbirlikçilerine yönelik Genel Güvenlik Operasyonu sonucu DAİŞ'in bölgedeki çalışmalarına ağır darbe vurulduğunu kaydetti.

Qamişlo'nun farklı mahallelerinde bulunan DAİŞ hücrelerine yönelik operasyonun sabah saatlerinde başladığını ifade eden İç Güvenlik Güçleri, baskınlarda 36 kişinin yakalandığını ifade etti. Operasyonda çok sayıda silah, cephane ve teknik malzemeye el konulduğunu kaydetti.

İç Güvenlik Güçleri, bölgedeki istikrarı korumak için güçlerinin her zamankinden daha büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. İç Güvenlik Güçleri, "Halkımızı şüpheli bir davranış gördükleri takdirde en yakın güvenlik noktalarına haber vermeye ve güvenlik güçlerine destek olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.