28 Eylül 2024 Cumartesi

İHD: Kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler serbest bırakılsın

İHD İstanbul Şubesi, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınarak tutuklanan kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler'in serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, İsviçre'den İstanbul Havalimanı'na gelen ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan Ayten Sarıkaya Kesler'in serbest bırakılmasını istedi. 

Açıklamada, 53 yaşındaki "Kesler örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla havaalanında gözaltına alındığı ve çıkarıldığı Bakırköy Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandığı hatırlatıldı. 

Ayten Sarıkaya Kesler'in ağır kanser hastası olduğu ve bu nedenle adliye de bayıldığını kaydeden İHD, "Yerde baygın yatarken Kesler'e yardım etmek bir yana, sorgu tutanağı imzalatılmaya çalışıldı. Daha sonra ambulansla Bahçelievler'de Medical Park Hastanesi'ne kaldırılan Ayten Sarıkaya Kesler'in tedavisi sürüyor" denildi.

Madımak katliamı hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç'ın sağlık sorunları nedeniyle kısa bir süre önce bırakıldığı anımsatılan açıklamada, "Kesler'in sadece sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanması kabul edilebilir bir durum değil.

Biz insan hakları savunucuları Ayten Sarıkaya Kesler'in hapishaneye götürülmeden serbest bırakılmasını istiyoruz" diye kaydedildi.