21 Eylül 2024 Cumartesi

İHD: Suç işleyenler hakkında soruşturma başlatılsın

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta etkinliğinin yasaklanmasına ilişkin açıklama yapan İHD İstanbul Şubesi, İçişleri Bakanlığına çağrı yaparak "Gözaltına alınan İHD İstanbul Şubesi yönetici ve üyeleri ile aktivistlerimiz derhal serbest bırakılsın, suç işleyen güvenlik güçleri hakkında soruşturma başlatılsın" ded
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta etkinliğinin İçişleri Bakanlığı emriyle yasaklanmasının ardından yaşanan polis saldırısı ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada "Saat 10.30 itibarıyla güvenlik güçlerinin müdahalesi başlamış, biber gazı, ters kelepçe uygulanarak çok sayıda kişi darp edilmiş, gözaltına alınmıştır" denildi.
 
Gözaltına alınanlar arasında İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyondan Sebla Arcan, Maside Ocak, Gamze Elvan, Şube sekreteri Leman Yurtsever, kayıp yakınlarından Ali Ocak, Faruk Eren, Hasan Karakoç, Cihan Gülünay ile çok sayıda insan hakları savunucusu olduğu kaydediler açıklamada, "Güvenlik güçleri Cumartesi Anneleri 700. hafta etkinliğine hukuka aykırı bir şekilde müdahale etmiş, işkence yapmıştır. Anneler başta olmak üzere kayıp yakınları ve çok sayıda katılımcı işkence görmüştür" diye belirtildi.
 
İçişleri Bakanlığına çağrı yapılan açıklamada "Gözaltına alınan İHD İstanbul Şubesi yönetici ve üyeleri ile aktivistlerimiz derhal serbest bırakılsın, suç işleyen güvenlik güçleri hakkında soruşturma başlatılsın" diye kaydedildi.